Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пускат парното в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 14:53 / 07.11.2022Коментари ()1221
©
Пускат парното в Бургас този четвъртък. Централното отопление ще бъде подадено първо към училищата и детските градини, а до два дни и в жилищните сгради в целия град, каза директорът на бургаската Топлофикация Христин Илиев.

"Ние поетапно го пускаме, защото се налага обезвъздушаване, тук, там. Имаме и групи, които сме подготвили за тази работа. Първите един два дни има малко сътресения, но от този характер, заради обезвъздушаването на системите и за вкарването им в нормален режим. Гражданите, които ползват отопление знаят много добре, че винтилите на радиаторите трябва да са отворени на 100%, за да може да стане нормално обезвъздушаване на системата. Което означава, че ако има ремонти някъде трябва да бъдат прекратени, за де не се допуснат наводнения".

Пускането на парното е свързано с дългосрочната прогноза за ниски температури, коментира пред БНР Христин Илиев. По думите му топлофикационното дружество е на 100 % готово за новия отоплителен сезон. Не се очертават проблеми относно доставки на газ и био гориво.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Puskat-parnoto-v-Burgas-1455323
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.