Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българска криптобанка спира дейността си в САЩ
Автор: Екип Burgas24.bg 20:04 / 06.12.2022Коментари ()440
©
Криптобанката с български корени Nexo обяви, че през следващите месеци ще спре да предоставя своите продукти и услуги на територията на един от основните си пазари - САЩ, съобщава Coindesk. Достъпът до депозитния продукт на компанията вече е спрян в 8 щата, пише money.bg.

До това развитие се стигна, след като през септември регулаторите в тези щати започнаха разследвания за нарушения на законите за ценните книжа.

От блог пост на Nexo се разбира, че компанията е преговаряла с властите на щатско и федерално ниво, но в крайна сметка е стигнала "до задънена улица", въпреки опитите "проактивно да модифицира бизнеса си".

Като причина за крайния резултат се посочват неназовани скорошни събития - вероятно крахът на криптоборсата FTX, които са създали "невъзможна среда" за продължаване на работата на компанията на американска земя.

Към момента не е ясно кога Nexo окончателно ще напусне САЩ. Конкурентите му като BlockFi, Celsius Network и Voyager Digital са в още по-сложна ситуация, като много от тях в момента са на ръба на фалита или отвъд него.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarska-kriptobanka-spira-deinostta-si-v-SASht-1487872
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.