Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Красимир Манов: Площадката Белене трябва да я забравим
Автор: Йоланда Пелова 09:25 / 23.01.2023Коментари ()507
©
Площадката Белене трябва да я забравим, това е приключен случай, каза в предаването "Добро утро, България" на Радио "Фокус" енергийният експерт Красимир Манов в отговор на въпрос какво трябва да съдържа енергийната стратегия на България и какви въпроси повдига предложената настояща такава. 

По мнението му, ако нещо се прави, то трябва да е в АЕЦ Козлудуй. Трябва задължително да се прави атомна енергетика у нас, смята Манов.  Трябва сериозно да се помисли за това. Освен това трябва да има широк дебът в обществото по тези теми, за да се стигне до правилните решения.

По темата за за възобновяемата енергия Манов каза ,че всичките тези 12 000 мегавата от ВЕИ-та трябва да бъдат компенсирани с други мощности.

Наистина буди подозрение в лобизъм предвиденото в стратегията ни до 2050 година да остане само възобновяема енергия. "Да няма газ, да няма нищо друго освен тези двата източника. Това е сериозен въпрос. И ако наистина в България има служби, те трябва ад се занимават с това. Би трябвало това нещо да се разнищи", добави Красимир Манов. Трябва да търсим отговора на този въпрос. Да, има подозрение за лобизъм", каза още Манов.

Есспертът пита още защо беше прекратена и мярката за 25 ст. от литър за гориво . Според него всички мерки трябва да са насочени към потребителите.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Krasimir-Manov-Ploshtadkata-Belene-tryabva-da-ya-zabravim-1540684
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.