Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Юлия Николова: Много хора не знаят за удостоверението за търпимост, има голям интерес
Автор: Йоланда Пелова 14:54 / 09.02.2023Коментари ()767
© Фокус
Удостоверението за търпимост е много любопитно и поражда голям интерес. Част от българите не знаят за него, а тези, които знаят – не знаят какво представлява. То се отнася за постройки, които са построени до 1 март 2001 година. Това каза в сутрешния блок "Добро утро, България" на "Фокус" адвокатът Юлия Николова.

Тя обясни, че подаваме към общинската администрация нотариално заверена декларация и искаме да дойдат да направят проверка, че нашият строеж е бил допустим, когато ние сме го строили и че е отговарял на строителните нормативи, така общинската администрация издава документ, който се нарича удостоверение за търпимост.

"Когато нямаме документ за собственост, отиваме и правим обстоятелствена проверка и с нея можем да докажем, че сме владели този имот през последните 10 години и сме негови собственици по силата на давностното владение. Тогава получаваме удостоверение за търпимост. То се отнася само за строителната документация", допълни Николова.

По думите ѝ реално с този документ не узаконяваме строежа, но с него той не подлежи на премахване и вече можем да извършваме прехвърляне на този имот.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Yuliya-Nikolova-Mnogo-hora-ne-znayat-za-udostoverenieto-za-turpimost-ima-golyam-interes-1561169
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.