 © Burgas24.bg |  | Започват масови проверки на временни обекти за продажба на храни по Черноморието, каза д-р Полина Желева, старши експерт в дирекция „Опазване на общественото здраве" към Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) в Бургас. Става въпрос за павилионите, в които се продават пици, дюнери и други „бързи" закуски.
Проверките започват активно от началото на месец май, но с официалното откриване на сезона ще се засилят, посочи Желева. Тя обясни, че при проверките се следи първо дали собственикът на подобен обект е информирал РИОКОЗ за неговата експлоатация, дали се спазва текущата хигиена, дали се използват правилно площите. Д-р Желева обясни, че през летния сезон тези обекти значително се увеличават, стават три пъти повече.
Източник: Агенция "Фокус" |