Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Има план за дигитализацията на "Български пощи"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:38 / 22.03.2023Коментари ()401
©
С решение на Министерски съвет бе приет доклад и план за оздравяване и дигитализация на "Български пощи“. Това съобщи служебният вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев след днешното правителствено заседание. 

"Това трябваше да се случи много по-рано. Знаете, че "Български пощи“ са в тежко финансово, организационно и техническо състояние“, заяви той на брифинг пред медиите в Министерския съвет, съобщава БТА. 

Алексиев посочи, че планът за оздравяване и дигитализация има няколко основни елемента. "Първият е подпомагане на дружеството с временна помощ от държавата чрез увеличение на капитала с 50 млн. лв. Предложението е пратено за нотификация в Брюксел, за да може тази помощ да бъде отпусната. На второ място работим по план за преструктуриране на задълженията на "Български пощи“, заедно с Българската банка за развитие. Към момента, поради това, че задълженията не са преструктурирани, "Български пощи“ губят в годишен размер около 6-7 млн. лв. от лихви. На трето място има редица мерки за техническо и организационно оздравяване, като целта е пощите да навлязат много по-сериозно в пазара на куриерски услуги. Там гоним дял от 15%“, обясни Христо Алексиев.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ima-plan-zadigitalizaciyata-na-Bulgarski-poshti-1609474
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.