Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Харизанов: Притеснително е, когато негласуващите са мнозинство при толкова фрагментиран вот
Автор: ИА Фокус 14:04 / 04.04.2023Коментари ()720
©
Притеснително е, когато негласуващите са мнозинство при толкова фрагментиран вот. Това каза политическият анализатор Георги Харизанов в интервю за аудиокаста на "Фокус" "Това е България". 

"Има две отчетливи  мнозинства, които се формираха. Първото мнозинство е на тези, които са гласоподаватели за партии в евроатлантическа ориентация, които са голямото мнозинство. Другото голямо мнозинство е на негласуващите, т.е. хора,  които не харесват цялата политическа система, не харесват всички партии, не харесват всички политици и демонстративно не желая да дадат своя глас и доверие на никого. Аз си мисля, че този процент е твърде голям", смята той.

По думите му, когато негласуващите са мнозинство, което може да събори цялата политическа система, това е силно притеснителен момент, особено при толкова фрагментиран вот. Харизанов се опасява, че ако политиците не послушат първото, може да пострадат от това на негласуващите. 

"Много е рано според мен да се говори за формули, защото в интервюто си за "Евронюз“ чухме две много различни трактовки от лидерите на първите две сили. От едната страна чухме Борисов, който каза, че е много за коалиционно, и съвместно и някаква форма на съвместно управление. От друга страна чухме г-н Кирил  Петков, който каза, че е категорично против каквато и да било колаборация с партията на г-н Борисов и е твърдо за това да продължат да вървят сами напред и да предложат правителство на малцинство", поясни той.

Цоня СЪБЧЕВА



Още по темата: общо новини по темата: 891
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Harizanov-Pritesnitelno-e-kogato-neglasuvashtite-sa-mnozinstvo-pri-tolkova-fragmentiran-vot-1626521
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.