Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Политически анализатор: Радев е човекът с бухалката, иска да ликвидира партиите една по една
Автор: Екип Burgas24.bg 20:08 / 05.04.2023Коментари ()1627
© Sofia24.bg
Става въпрос за политически инженеринг и изкуствено разбиване на политическата система. Това каза в ефира на bTV политологът Калоян Методиев по повод политическата криза в България и ходовете на президента Румен Радев и назначеното от него служебно правителство.

"Има цяло ветрило от проекти, намеси и действия по повод разбиването на партийната система у нас, създаване на траен хаос в държавата, узурпация на власт и поредния опит след изборите да се намеси в създаването на власт с идеята служебният кабинет да остане. В президентството има паника, че може да се състави редовно правителство, което да прекрати обръчите от фирми, да прекрати съществуването на служебното правителство и да разследва извършените в последните девет месеца безобразия", заяви той.

По думите му цялата партийна система е подложена на натиск от президентството.

В тези действия има синхрон между президентстката институция и "Възраждане", има един бонтон, който е притеснителен за държавата. Ако сега не се направи правителство, държавата ще бъде хвърлена в още по-голям хаос. Партиите трябва да се съберат и да намерят общите точки помежду си. Президентът е човекът с бухалката, а не този, който действа като обединител", добави Методиев.

"Служебният кабинет трябва да се премахне, защото той ще ликвидира партиите една по една. Заплашени са демокрацията, редът и икономиката ни. Търси се налагане на президентски модел", каза още той.

"Узурпацията на власт взема застрашителни размери. Имаме изкривяване на политическата система в България и ако не се вземат мерки, ще хвърлим страната в още по-голям хаос. Моят апел към държавните мъже и партийни лидери е - пред голямата опасност трябва да се обединят всички", завърши политологът.



Още по темата: общо новини по темата: 891
21.06.2023 »
10.06.2023 »
10.06.2023 »
08.06.2023 »
07.06.2023 »
07.06.2023 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Politicheski-analizator-Radev-e-chovekut-s-buhalkata-iska-da-likvidira-partiite-edna-po-edna-1628682
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.