Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мениджър в "Лайм": Електрическите тротинетки, които се предлагат в Бургас, не са опасни
Автор: Екип Burgas24.bg 09:48 / 19.05.2023Коментари ()12796
© Burgas24.bg
Електрическите тротинетки, които се предлагат за обществено ползване в няколко града в страната – София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе, не са опасни.

Това стана известно от думите на Евани Попдончева, мениджър в компанията - доставчик за споделени електрически превозни средства "Лайм", в отговор на въпрос на БТА дали съществува опасност при употребата им предвид вчерашния случай, при който батерия от електрическа тротинетка се взриви и причини пожар в дома на музиканта от "Ку-ку бенд“ Цветан Недялков. По информация на МВР причината за това е презареждане на батерията. 

Попдончева е категорична, че към момента предлаганите за споделено придвижване близо 3000 тротинетки нямат проблеми от такова естество и в компанията не са подавани сигнали за фабричен дефект за това. 

Тя обясни, че литиево-йонните батерии на електрическите тротинетки, които гражданите могат да наемат срещу заплащане, са вградени в хардуера и са изключително добре защитени – изолирани от въздействието на слънце, вода, топлина. Тя каза това във връзка с наблюдението, че превозните средства често биват "изоставяни" на всякакви места.

Попдончева добави, че тротинетките подлежат на поддръжка, която се изразява в сервизиране в склад в София, където механици ги "преглеждат".  При необходимост да бъде отстранена батерия, тя се предава за рециклиране извън страната, тъй като у нас няма съответните съоръжения.



Още по темата: общо новини по темата: 4
19.06.2023 »
25.05.2023 »
14.07.2022 »
05.07.2022 »
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Menidzhur-v-Laim-Elektricheskite-trotinetki-koito-se-predlagat-v-Burgas-ne-sa-opasni-1683212
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.