Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Успешни опити за ротации е имало три пъти досега - в Израел и в Ирландия
Автор: Цвети Тончева 20:24 / 22.05.2023Коментари ()603
©
Ротационно правителство не е новост или български патент. Това написа във Фейсбук страницата си Давид Леви, от Израелски център за наука и култура в България.

"Успешни ротации е имало само три пъти в новата история. Два пъти в Израел и веднъж в Ирландия. Всички останали опити са се проваляли, като преди настъпването на ротацията правителството се разпада и се стига до нови избори.

Как ще сработи първият такъв опит в България? Първите 9 месеца свършват през Февруари 2024, тоест след като сме износили местните избори и новата структура на местната власт е родена. Мотивите за нови, парламентарни избори, които могат да дадат различен резултат ще бъдат много и силни. Политическата драма е далеч от своя край.

Давид Леви припомня още:

"Шимон Перес и Ицхак Рабин изкараха цял мандат, на ротационен принцип, но те бяха от една партия... Бенет и Лапид също се завъртяха, но Натаняу ги свали от власт... Той е цар на тези завъртания без довъртания. Интересно коя от страните на тукашната ротация е посъветвал..."


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Uspeshni-opiti-za-rotacii-e-imalo-tri-puti-dosega-v-Izrael-i-v-Irlandiya-1687144
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.