Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Сарафов разпореди да се прегледат правилата за работа в прокуратурата
Автор: ИА Фокус 15:38 / 23.06.2023Коментари ()533
© БГНЕС
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов разпореди работна група от 14 магистрати и служители да извърши преглед на действащите в системата на Прокуратурата на Република България (ПРБ) вътрешноведомствени организационни и методически актове, съобщиха от прокуратурата. 

Те се отнасят до правилата за работа по преписки и досъдебни производства, участието на прокурорите в съдебни производства, изпълнението на правомощията им съобразно Конституцията и законите, както и до съсредоточаването на работата на магистратите върху същинските им прокурорски функции.

Работната група следва да проучи изготвените до момента аналитични доклади в ПРБ, препоръки и становища, отнасящи се до вътрешните правила на работа в прокуратурата и да проведе обсъждания с представители на районните, окръжните и апелативните прокуратури.

Целта е да се направи анализ с оглед на необходимостта от привеждане на вътрешните актове в прокуратурата в съответствие с актуалната нормативна уредба и със задължителната съдебна практика, включително с решенията на Съда на Европейския съюз (СЕС) и на Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ), както и да се съберат предложения в тази насока.

Главният прокурор е разпоредил да се обърне специално внимание на  актовете, свързани със задълженията за периодично предоставяне на информация.

Работната група трябва да изготви доклад и да предложи мерки за оптимизиране и облекчаване на работата на прокурорите в срок до края на следващия месец.



Още по темата: общо новини по темата: 34
21.10.2023 »
18.10.2023 »
17.10.2023 »
13.09.2023 »
01.09.2023 »
30.08.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Sarafov-razporedi-da-se-pregledat-pravilata-za-rabota-v-prokuraturata-1726972
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.