Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българският престолонаследник с нова промяна в живота си
Автор: Екип Burgas24.bg 13:21 / 28.11.2023Коментари ()897
©
Престолонаследникът за царския престол Борис Търновски предприе радикална промяна в живота си. Пазителят на короната се завърна да живее в Испания.

Години наред синът на покойния княз Кардам бе в Англия, където странеше от светлините на медийното внимание. Там Борис учи изящни изкуства - в Университета по изкуствата в Лондон. След като завърши, стартира своя проект BSCG Art. Това е името, с което подписва удивителните си акрилни скулптури, вдъхновени от Василий Кандински, Хуан Миро и Доналд Джъд.

От няколко седмици Борис се е завърнал в Мадрид. И това не е единствената промяна, която е предприел. Българският престолонаследник започна да следва магистратура по международни отношения в IE Business School. След това се надява да излезе на световния бизнес пазар. Внукът на Симеон Сакскобургготски е решен да си проправи път в този професионален свят. Борис Търновски е преминал различни курсове в Лондонското училище по икономика и политически науки, откакто се дипломира като бакалавър по изящни изкуства през 2019 г., съобщи списание "Hola".

Все пак Борис не е оставил настрана скулптурата. Той продължава да създава нови творения.

"Майка ми ни възпитаваше в изкуството от малки и всекидневното виждане на нейните работи оказа влияние върху развитието ми. От друга страна, баща ми, въпреки че е учил нещо съвсем различно, също беше изключително креативен", споделял е Борис преди няколко години, припомня "България Днес".

След завръщането си в Испания българският престолонаследник отново е в светлините на прожекторите. Първо присъства на 18-ия рожден ден на принцеса Леонор в Ел Пардо. Българският престолонаследник бе придружен от майка си Мириам, брат си Белтран и други членове на царско семейство. След това беше и на сватбата на херцогинята на Мединасели. Там внукът на царя сниман хванат за ръка с холандската принцеса Амалия. Борис пътува с майка си и до Португалия дни преди това, за да присъства на сватбата на Мария Франциска де Браганса.



Още по темата: общо новини по темата: 5640
02.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
02.06.2024 »
предишна страница [ 1/940 ] следващата страница
Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Bulgarskiyat-prestolonaslednik-s-nova-promyana-v-zhivota-si-1913210
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.