Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Няма мърдане! Не намалиха присъдата на Камен от касапницата на пътя за Созопол
Автор: Екип Burgas24.bg 17:15 / 25.01.2024Коментари ()1348
© Burgas24.bg
4 години и 8 месеца в затвора ще лежи Камен Филипов, който причини зверската катастрофа на пътя за Созопол. Това реши Апелативен съд – Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Тежкият инцидент, стана в късните часове на 28 февруари 2020-а. На около километър след изхода на Бургас в посока "Крайморие“ автобус "Мерцедес“, управляван от Филипов, прегази мъж и жена,  докато оглеждат щетите по колите си след лека катастрофа.  При първия инцидент тримата водачи отбили вдясно от пътя, в банкета, за да не пречат на движението. Докато оглеждали последствията за колите си, шофьорът на автобуса ударил една от спрелите коли,  помел и двама от водачите - мъж и жена, които загинали на място. Скоростта му била 205 км/час.

Камен Филипов е осъден на "лишаване от свобода“ за срок от четири години и осем месеца, което наказание да бъде изтърпяно ефективно при първоначален "общ“ режим. Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от пет години. Първоинстанционната присъда е обжалвана от подсъдимия и частните обвинители през Апелативен съд – Бургас.

"След цялостна служебна проверка на обжалвания съдебен акт и съобразявайки оплакванията на страните за несправедливост на акта в частта му относно наложените на наказания, въззивната инстанция е направила извода, че първоинстанционната присъда е законосъобразна, обоснована и справедлива.

Апелативните съдии посочват, че наложените на подсъдимия наказания "лишаване от свобода“ и "лишаване от право на управление на МПС“ са справедливи, респективно както исканията за увеличение размерите на наказанията, така и исканията за тяхното намаляване са неоснователни.

Постановеният съдебен акт подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС на Република България в петнадесетдневен срок от съобщаването на страните, че е изготвено“, съобщиха от Апелативен съд – Бургас.



Още по темата: общо новини по темата: 16
09.12.2022 »
17.03.2022 »
16.04.2020 »
09.03.2020 »
09.03.2020 »
07.03.2020 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nyama-murdane-Ne-namaliha-prisudata-na-Kamen-ot-kasapnicata-na-putya-za-Sozopol-1979864
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.