Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ромски лидер: Няма да има етническо напрежение, ако не ни бутат незаконните постройки
Автор: Екип Burgas24.bg 18:00 / 12.11.2010Коментари ()3164
© BulPhoto
Според председателят на Областен ромски съюз Бургас Митко Доков, събарянето на незаконни постройки, в които живеят роми е основната причина и предпоставка за възникване на междуетническо напрежение.  Доков обясни, че друга такава би могла да бъде нарастващата сред ромското население безработица. Той бе категоричен, че в Бургас такъв проблем няма. По думите му известно напрежение е имало единствено по време на събарянето на постройките в квартал "Горно Езерово" е имало напрежение.

"На хората не им беше предоставена алтернатива, не им беше предложено къде да отидат, а знаем че тези хора от дълги години живеят на тези места", обясни Доков. Областният ромки съюз е направил изследване, през пролетта целящо да покаже какво се е случило с въпросните роми от бургаския квартал. По думите на Доков те живеят в много лоши условия, често пъти по повече от 10 души в една стая.

"Ние като неправителствена организация съвместно с община Бургас работим в тази насока за преодоляване на проблема. След събарянето на жилищата общината подаде един голям проект, който обаче не касае само рами, за изграждане на социални жилища, които да бъдат в полза на социално слаби и хора, които са останали без дом. Надявам се, че нещата ще вървят към подобрение. Знаем и каква е икономическата ситуация в момента и общината сама не би могла да се справи, защото проблема е много голям, той е наслагван през годините", каза още Доков. В тази връзка той допълни, че е нужна съвместна работа между неправителствените организации, общините и държавата.

Източник: Агенция "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 24
29.04.2010 »
13.04.2010 »
28.09.2009 »
24.09.2009 »
24.09.2009 »
24.09.2009 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Romski-lider-Nyama-da-ima-etnichesko-naprezhenie-ako-ne-ni-butat-nezakonnite-postroiki-206317
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.