Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Бургас предлага финансова помощ за приемните семейства
Автор: Екип Burgas24.bg 10:59 / 07.01.2011Коментари ()1399
© Burgas24.bg
Община Бургас предлага на местния парламент да одобри залагането на средства в новия бюджет, предназначени за финансово подпомагане на приемните семейства. Това съобщиха от пресцентъра на градската управа.

Приемната грижа се осигурява от семейство или родител, които се грижат за отглеждането и обучението на нуждаещо се дете за определен период от време. Предложението на Общината е за осигуряване на еднократна финансова помощ, в размер на 1000 лв. Ако съветниците го одобрят, решението може да гласи, че приемните семейства ще получават тази сума ежегодно.

Прогнозите са през 2011 г. 20 бургаски семейства да станат приемни. В такъв случай в бюджета ще трябва да бъдат заложени 20 000 лв. за подпомагането им.

Община Бургас активно се включи в популяризирането на приемната грижа за деца. Чрез предложения финансов стимул администрацията желае да поощри хората да стават приемни родители. Този начин за отглеждане на деца в нужда е доказано по-добър от тяхното институционализиране и затваряне в социални домове.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtina-Burgas-predlaga-finansova-pomosht-za-priemnite-semeistva-219831
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.