Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът: Бургас пропуска своя шанс да организира индустриална зона
Автор: Екип Burgas24.bg 11:53 / 25.03.2011Коментари ()1853
© Burgas24.bg
Бургас пропуска своя шанс да организира индустриална зона, каза кметът Димитър Николов във връзка с отказа на общинските съветници да учредят акционерно дружество за нейното управление.
 
"От името на няколко хиляди безработни бургазлии изразявам разочарованието си, защото държавните средства за изграждане на вътрешна инфраструктура в новата индустриална зона ще отидат в друг град. Бургас ще пропусне една перфектна възможност да облагороди този заблатен терен с държавни пари, да отвори работни места и да съживи икономиката на града", допълни кметът.

"Нека да отговорят на стотиците таксиметрови шофьори защо няма толкова клиенти, нека да отговорят на магазинерите защо няма толкова клиенти, нека да отговорят на сервитьорките и барманите в кафенетата и ресторантите защо няма толкова клиенти, защо хората поръчват по-малко - заради липса на пари. Липсата на пари идва заради липсата на икономика", категоричен е Димитър Николов.

Той заяви, че всички бургаски бизнес структури са подкрепили създаването на новата индустриална зона:
"Тя е крайно необходима, понеже липсват подходящи терени в момента. Нека да тежи на съвестта на тези, които са срещу отварянето на нови работни места в Бургас". В момента се обмисля друга възможност за реализиране на инициативата.

"Аз съм искрено притеснен, защото средствата, които са осигурени от държавата за тази индустриална зона, могат да бъдат пренасочени в друг град. Подобни зони се организират близо до Варна, Плевен, Пловдив. Те могат да ни изпреварят и предприятията ще се построят там, за съжаление", обобщи кметът.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Kmetut-Burgas-propuska-svoya-shans-da-organizira-industrialna-zona-240887
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.