Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Продавач: Цветът на месото трябва да е бледорозов
Автор: Екип Burgas24.bg 21:42 / 08.04.2025Коментари ()855
© bTV
По-малко от две седмици до Великден. Агенцията по храните със специални указания как да разпознаем прясно или размразено месо купуваме.

Елена Камбурова вече е купила прясно месо, когато е било с 2 лева по-евтино.

"Когато е било хубаво месото, не е било стояло, не е било размразявано мисля, че не е проблем. Но и почти всяка година така правя", казва тя. 

Питаме търговеца как да разпознаем хубавото месо. 

"Цвят, печат, мирис, даже ако искате, може и да го подушите", казва Наталия Георгиева, продавач.

"Цветът трябва да е бледорозов .. вече по-тъмното месо е на по-възрастно животно. А за замразеното - то веднага личи - по цвета, по-сив, по-тъмен".

Светла Делчева е от клиентите , които не се доверяват лесно.  

"Печатът го има. Така, виждам че е свежо, по-червеникаво", отбелязва тя пред bTV.

Макар че харесва месото, жената не го купува, защото е чувала за търговци, които  злоупотребяват. В такива случаи може да изискате и документите, с които месото влиза в магазина.



Още по темата: общо новини по темата: 164
08.05.2025 »
02.05.2025 »
27.04.2025 »
27.04.2025 »
26.04.2025 »
25.04.2025 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Prodavach-Cvetut-na-mesoto-tryabva-da-e-bledorozov-2513433
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.