Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Старата фрегата на Централния плаж се запали и изгоря почти цялата
Автор: Екип Burgas24.bg 20:30 / 04.05.2011Коментари ()5138
Днес около 17:30 ч. в ОДМВР Бургас е получено съобщение за възникнало запалване на Старата фрегата, разположена в района на Централния Бургаски плаж. Към мястото на инцидента своевременно са се отправили четири противопожарни автомобила с 14 огнеборци, които са започвали локализиране на огнените пламъци. 

Изгоряла е около половината от Старата фрегата, като по предварителни данни причината за инцидента вероятно е непредпазливо боравене с огън от страна на клошари, потърсили убежище в необитаемата от години постройката. Предполага се, че същите са струпали във вътрешността на дървения обект вехтории и отпъдъчни вещи, които в съчетание с инпрегнираната с лаково покритие корабна повърхност, са довели до бързо и неконтролируемо разрастване на пожара. Подобни запалвания на необитаеми постройки не са прецедент в последните години, като освен Старата фрегата по сходни начини са подпалвани изоставени къщи в Централната градска част, Морското казино преди реконструкцията му, неизползваемата дискотека "Нептун", разположена на Централния бургаски плаж и др.

Към момента мястото на инцидента е отцепено от полицейски служители и от служители на Дирекция "Обществен ред и сигурност" към Община Бургас. Гасенето на пожара и локализирането на стартовото огнище продължава.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Starata-fregata-na-Centralniya-plazh-se-zapali-i-izgorya-pochti-cyalata-252170
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.