Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ЕVN: Няма следи от взрив по трансформатора и разпределителните табла на трафопоста
Автор: Екип Burgas24.bg 08:48 / 17.10.2012Коментари ()1950
© Burgas24.bg
Няма следи от взрив по трансформатора и разпределителните табла ниско напрежение на трафопоста, установява първият външен оглед на повредения трафопост. Това показва, че трансформаторът не се е взривил. Екипи на дружеството все още не са допуснати до помещението на трафопоста от следствените органи, но огледът отвън показва механичната цялост на трансформатора, таблата, предпазителите високо напрежение и кабелите. Няма следи от изтичане на масло.

Специалистите от Австрия вече са в Бургас. Двете независими една от друга технически експертизи за установяване на причината за инцидента ще започнат работа при първа възможност. Подобен инцидент се случва за пръв път в историята на дружеството. Продължава и вътрешното разследване на компанията.

Екипи на EVN България успяха да възстановят захранването на по-голяма част от клиентите в района на инцидента с трафопоста в Бургас. Все още без електрозахранване са апартаментите, намиращи се в пострадалия вход на жилищната кооперация, където се намира авариралия трафопост. Работи се усилено по осигуряването му с цел до края на деня хората там да получат електричество.

Междувременно екипи на EVN България Електроразпрeделение извършват проверки на всички трафопостове, разположени в сгради на територията на Бургас.

Представителите на дружеството работят в тясно взаимодействие с представителите на местната власт, пожарната и МВР за координиране на действията по преодоляване на щетите и подпомагане на пострадалите. Всяка информация, която стане известна във връзка с инцидента ще бъде своевременно оповестявана.




Още по темата: общо новини по темата: 45
26.02.2014 »
26.02.2014 »
26.02.2014 »
18.10.2013 »
15.10.2013 »
18.07.2013 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/EVN-Nyama-sledi-ot-vzriv-po-transformatora-i-razpredelitelnite-tabla-na-trafoposta-388016
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.