Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Цветанов: Знаем колко са атентаторите от летището в Бургас, подозираме кой стои зад тях
Автор: Екип Burgas24.bg 13:24 / 01.12.2012Коментари ()1372
©
Извършителите на атентата в Бургас не са граждани на България и не живеят в България. Знаем колко и кои са атентаторите в Бургас. Имаме предположения кой стои зад акта, на определен етап ще го оповестим. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в интервю за Дойче веле във Вашингтон.

Министърът вече втора седмица е в САЩ като престоят му във Вашингтон бе удължен в последния момент.

"Разбира се, че част от разговорите, които водих с колегите от Съединените щати, бяха свързани с разследването по терористичния акт в Сарафово. Изказах огромна благодарност на колегите от агенциите на САЩ, защото на втория час след терористичния акт те бяха на място заедно с мен и колегите в Сарафово. Тяхната помощ беше изключително ценна, защото ние се нуждаехме от бързи насрещни проверки на всички данни, свързани с извършения терористичен акт", каза Цветанов.

Разследването тече и в момента и без партньорство то няма как да се осъществи.

"България получи ценна помощ от САЩ във връзка с разследването на атентата в Бургас", казва още вътрешният министър.

"Мога да кажа, че разследването тече в много добри темпове, имаме определен напредък, всичко това се споделя и с нашите евроатлантически партньори, и мога да кажа, че имаме вече и яснота относно лицата - колко са били участвалите в този терористичен акт лица. Разбира се, имаме и предположения вече изведени на база на всичко това, което сме събрали към настоящия момент като доказателства, и за това кой би могъл да стои зад този терористичен акт. Но това са теми, които разбира се на един определен етап ще бъдат оповестени. За мен по-важно е да не пречим на разследването и изнасянето на информация, свързана с разследването, да не попречи на последващите действия, свързани с това разследване", каза още Цветан Цветанов.




Още по темата: общо новини по темата: 348
18.07.2023 »
18.07.2023 »
19.03.2023 »
08.03.2023 »
18.07.2022 »
10.05.2021 »
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Cvetanov-Znaem-kolko-sa-atentatorite-ot-letishteto-v-Burgas-podozirame-koi-stoi-zad-tyah-399103
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.