Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пореден рунд в битката пушачи-непушачи
Автор: Екип Burgas24.bg 11:48 / 18.12.2012Коментари ()1412
© Burgas24.bg
Парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм обсъжда на днешното си заседаниe предложението да се смекчи забраната за пушене на закрити обществени места. По същото време противниците на дименето ще протестират пред Народното събрание.

Решението на икономическата комисия е последната възможност влязлата в сила от 1 юни тотална забрана да бъде либерализирана. На 13 декември с пълно единодушие здравната комисия в парламента отхвърли на първо четене промените в закона за здравето, които предвиждат отмяната й.

В подкрепа на забраната се обявиха и неправителствени организации. Те изнесоха данни, че през този сезон ресторантьорите се отбелязали ръст от 6% в сравнение със същия период на миналата година. Затова посочиха като неверни данните, че браншът губи от забраната за пушене на закрито.

Официалната позиция на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма по въпроса за пушенето на закрити обществени места е, че трябва да се въведе по-гъвкав режим. Това заяви икономическият министър Делян Добрев по Нова тв.

Той подчерта, че подкрепя отмяната на пълната забрана, но не и връщането на стария режим, при които в заведенията имаше зали за пушачи и непушачи.

"Доколкото знам, в икономическата комисия към парламента имат свежи идеи, които предстои да бъдат обсъдени днес", каза още Добрев. Той обясни, че е разговарял с представители на туристическия бранш, които му доказали, че резултатите от бизнеса им през тази година са "трагични" в сравнение с миналата. 

"Виждам затруднението на малките и средни предприятия и затова съм склонен да подкрепя консенсус по въпроса за пушенето на закрито", заяви министърът. И призна, че на него самия също му е по-приятно да посещава заведения без тютюнев дим.

Източник: в. "Стандарт"




Още по темата: общо новини по темата: 91
21.02.2024 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
16.04.2018 »
19.06.2016 »
07.04.2016 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Poreden-rund-v-bitkata-pushachi-nepushachi-403291
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.