Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
БСП хока Общината, че не е осигурила нормален достъп до избирателните секции
Автор: Екип Burgas24.bg 10:23 / 27.01.2013Коментари ()2088
Общински съвет на БСП Бургас изпрати писмо до община Бургас относно искането за създаване на достъп на гласоподавателите до избирателните секции. Ето какво гласи то:

Задължение на Общинската администрация е да създава условия за безпрепятствено движение на хората и превозните средства в града и съставните селища. Метеорологичните прогнози от началото на седмицата категорично показваха обилен снеговалеж в Бургас и района в събота и неделя. Това предполага предприемането на адекватни мерки от страна на Общината за осигуряване на проходимост за гражданите. Такива действия не са предприети. Оказва се, че дори в ден на провеждане на национален референдум не е направено необходимото, за да се осигури достъп до избирателните секции.

Не са почистени пътища да съставни селища на Община Бургас. Не е направено почистване пред избирателни секции, например пред училищата "Братя Миладинови", "Васил Априлов", "Пейо Яворов" и други, където са съсредоточени голям брой избирателни секции. Надяваме се, че липсата на предприемане на такива мерки не е продиктувана от желанието на управляващите от партия ГЕРБ да възпрепятстват гражданите да упражнят правото си на глас.

Напомняме, че почистването на снега и осигуряването на възможност за свободно придвижване е задължение, както на Общинските, така и на Държавните органи, независимо от политическата им принадлежност.

Господа, призоваваме ви да изпълните задълженията си и да бъдете коректни към гражданите на Община Бургас.




Още по темата: общо новини по темата: 110
13.05.2024 »
11.10.2023 »
07.10.2023 »
11.07.2023 »
11.07.2023 »
10.07.2023 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/BSP-hoka-Obshtinata-che-ne-e-osigurila-normalen-dostup-do-izbiratelnite-sekcii-411556
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.