Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Социалистите дариха 800 лв., за да може Клуба на инвалида да плати сметките си за ток
Автор: Екип Burgas24.bg 15:38 / 07.05.2013Коментари ()954
©
Кандидатите за народни представители от листата на Коалиция за България за 2 МИР Бургас Христо Монов и Павел Маринов се срещнаха с представители на Съюза на слепите, с онкоболни, инвалиди и майки на деца с увреждания.

"Ще правим редовни срещи с Вас, за да сме във връзка непрекъснато и да сме наясно какви са резултатите от работата ни", каза Христо Монов. Кандидатите за народни представители от КБ дариха 800лв. на Клуба на инвалидите, с които да бъдат заплатени сметките за ток.

"Икономиката, която е двигателя на едно общество трябва да е социална. Да се развива на базата на солидарността и общия интерес, да спрат неолибералните експерименти. Примери за социална икономика са предприятията за хора с увреждания. Много от тях имат отлична квалификация и висока трудоспособност, но нямат реализация", коментира Христо Монов.

"Поели сме ангажимент да се преразгледа работата на ТЕЛК-овете. В много от случаите се бавят решенията на комисиите и нуждаещите се не получават навреме пенсията си", каза още кандидатът за депутат.

"Абсурдно е човек с ампутиран крайник да се явява на ТЕЛК всяка година", категоричен бе Монов.

При среща с представителите на Съюза на слепите бе приет Меморандум до партиите, участващи в изборите за 42 - ро Народно събрание. В него се настоява за ускоряване на процеса на адаптация на националното законодателство към духа и нормата на Конституцията на ООН за правата на хората с увреждания и осигурявана на необходимия публичен ресурс за гарантиране социалното включване на хората със специфични възможности, устойчиво нарастване на доходите на хората с нарушено зрение, формиране на стратегия за заетост на хората с увреждания и създаване на действащи механизми за контрол и намаляване на цените на лекарствата, създаване на комуникативна среда, осигуряване на всеобхватна подкрепа на семейства, отглеждащи деца с нарушено зрение и др.




Още по темата: общо новини по темата: 438
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/73 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Socialistite-dariha-800-lv-za-da-mozhe-Kluba-na-invalida-da-plati-smetkite-si-za-tok-431111
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.