Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Приморско боядисват еднометрови яйца за Великден
Автор: Екип Burgas24.bg 15:53 / 17.04.2014Коментари ()830
©
С изложба, боядисване на еднометрови яйца, музика и много веселие Приморско отбеляза Възкресение Христово. Събитието, организирано от Община Приморско събра в центъра жители и гости на града.

Децата от СОУ "Н.Й.Вапцаров" и тази година развихриха своята фантазия, като подредиха Великденска изложба в сградата на Общината. Цветните великденски рисунки, предизвикаха голям интерес и хората се редяха на опашка, за да се докоснат до магията на детските творби. Истинска атракция се оказаха еднометровите декоративни яйца. Белите яйца, нашарени от малчуганите с различни цветове се превърнаха в приказна гледка. Кметът на Приморско Димитър Германов и председателят на Общинския съвет Миглена Барцулева също се включиха в забавленията на най-малките. Децата, багриха яйца, рисуваха с пастели и бои, а някой показваха талант с тебешири.

Празничната обстановка бе допълнена от подходяща музика, а жените от Пенсионерски клуб "Морска звезда" раздаваха за здраве домашно приготвени ястия и сладки. Центърът на морската община се превърна притегателно място за всички, които тачат най-големия християнски празник.

Част от празничната програма бяха и децата от ЦДГ "Русалка". Детската градина стана работилница за цветни яйца, а дървото пред сградата грейна с великденска украса.
Празничната програма продължава с фолклорен концерт "Камбани бият, Великден дойде" с участието на Квартет "Китен", ДТС "Приморче", ДФФ "Урдовиза", ТК "Астея" и Мъжка и женска битова група при читалище "Георги Кондолов" - гр. Царево, който ще започне от 19:00 часа на Амфитеатър Приморско.




Още по темата: общо новини по темата: 56
30.04.2014 »
22.04.2014 »
22.04.2014 »
22.04.2014 »
22.04.2014 »
21.04.2014 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-Primorsko-boyadisvat-ednometrovi-yaica-za-Velikden-489778
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.