Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Борисов: Няма система в държавата, която да не е в колапс
Автор: Екип Burgas24.bg 13:06 / 08.07.2014Коментари ()1337
©
В сегашното състояние на държавата няма система, която да не е в колапс. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ на срещата със синдикати и работодатели в Народното събрание.

"Здравеопазването е в колапс. Когато ние преди една година бяхме против роднинските назначения в Министерството на здравеопазването, вие си затраяхте. Сега половин милиард трябва да се вземе от данъкоплатците заради неправилното управление", допълни още Бойко Борисов. Той заяви, че безумията в енергетиката са повече от ясни.

"Много от вас знаят какво се прави и се готви да се направи като залог за 5 и6 реактор на АЕЦ "Козлодуй", обърна се към синдикатите Борисов и заяви, че не знае защо не се произнасят по въпроса.

Лидерът на ПП ГЕРБ каза още, че същевременно в Париж върви дело за 1,8 млрд. евро. По думите му, неустойките по "Южен поток", ако продължи това надлъгване с ЕК, са 380 млн. евро, а синдикатите не са реагирали на писмото от руска страна, че 5 и 6 реактор ще струват повече от 600 млн. евро.

Във връзка със състоянието на банките Борисов изтъкна, че там също с държавни пари трябва да се осигури спокойствието на хората.

"Тук искам внимателно да чуя и работодателите за безумно контрактуваните договори за около 1 млрд., за които няма финансирани, трябва ли сега да бъдат посочени в дефицита или октомври, което и да дойде правителство трябва да ги плати и, ако не ги плати кой ще ги плати? Имат ли моралното право да контрактуват договори, без пари?", попита Борисов.

Той постави въпроса и какво би направило служебното правителство, ако не се актуализира бюджетът и парите не стигнат. "Парламент няма, няма министър на финансите, който при Закон за дълга да подпише да се вземе нов дълг, защото веднага би трябвало да го арестуват", заяви Борисов.

Бойко Борисов каза още, че не разбира, защо трябва да има консултации, след като ГЕРБ са приели предложението на Михаил Миков, "Атака" отсъства от Народното събрание, а съотношението в пленарна зала е 2:1.

Източник: Агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 346
26.05.2024 »
20.07.2017 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
13.01.2015 »
27.12.2014 »
предишна страница [ 1/58 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Borisov-Nyama-sistema-v-durzhavata-koyato-da-ne-e-v-kolaps-502927
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.