Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шефът на полицията в Бургас е дисциплинарно уволнен
Автор: Екип Burgas24.bg 12:28 / 21.07.2014Коментари ()1739
© Bulphoto
Директорът на ОД на МВР-Бургас комисар Милен Димитров е дисциплинарно уволнен.

Заповедта на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев е от 15 юли. Това научи БТА от полицията. От там уточниха, че официално уведомление за уволнението на Милен Димитров е изнесено в дирекцията на 17 юли.

Във фоайето при централния вход на дирекцията има закачено съобщение за уволнението на комисар Димитров. Писменият документ изглежда като окачен на Стената на позора.

На 2 юли тази година комисар Милен Димитров бе отстранен от поста директор и срещу него бе образувано дисциплинарно производство. Тогава от полициятa откaзaхa повече коментaр, а комисар Димитров излезе в отпуск. След това, вследствие на стреса му, се обостри старо заболяване, свързано с дискова херния и той беше в болнични. От тогава нямаше данни за резултатите от хода на проверката срещу него.
За мястото му се спрягаше шефът на ОД на МВР в Благоевград комисар Георги Костов. От 13 юни функциите на комисар Димитров изпълняваше заместникът на комисар Димитров - Калоян Калоянов.

Димитров оглави бургаската дирекция на вътрешните работи през 2009 г., по времето на Цветан Цветанов като вътрешен министър. Той запази поста си и при смяната на правителството през 2013 г.

Един от знаковите му професионални успехи е разбиването на структурите на Димитър Желязков - Митьо Очите.



Източник: БТА


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Shefut-na-policiyata-v-Burgas-e-disciplinarno-uvolnen-504959
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.