Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Строят нови две детски градини в община Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:40 / 25.09.2014Коментари ()1130
©
Две нови детски градини ще бъдат построени в община Бургас. Това съобщи зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева. Те ще са в село Маринка и минно селище Черно Море. Детската градина в Маринка към момента се помещава на първия етаж в училището в селото и според Ананиева това не е най-доброто решение за децата.

"Това съжителство е неудобно, както за училището, така и за детската градина, защото те са с различен режим. В училище има часове, бият звънци и това смущава работата в детската градина, а понякога - и съня на децата. Там имаме парцел, отреден за тази дейност. Директорката вече е възложила пригаждане на един съществуващ проект към терена", съобщи Йорданка Ананиева.

В момента детската градина в минно селище Черно море се помещава в стара сграда, която не е предназначена за детско заведение и там условията не са добри. Направените досега обследвания от конструктори са показали, че ремонт на това място не би бил изгоден и затова от общината минават на вариант да строят нова детска градина. На предстоящото заседание на Общинския съвет докладната за строителството на новите детски градини ще бъде обсъдена. Ако съветниците я одобрят, строителството на детските градини в с.Маринка и м.с.Черно море може да започне още следващата година.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Stroyat-novi-dve-detski-gradini-v-obshtina-Burgas-516178
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.