Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът на Царево обвинява природозащитници в опит да натиск върху Висшия експертен съвет
Автор: Екип Burgas24.bg 12:29 / 20.07.2008Коментари ()694
"Преработената  Оценката за съвместимост на ОУП бе огласена в сайта на общината още в началото на месеца. Това е израз на политиката ни на прозрачност. Така всеки заинтерасован можеше да се запознае с направените корекции навреме.  Всеки има право да протестира в една свободна държава като България, но самият факт , че за това се избира денят на заседаване на Висшия експертен съвет може да се приеме като опит да се повлияе на един независим орган.

Преработената оценка намира добър баланс между запазването на природата и възможностите за развитие на модерен туризъм в община Царево", така коментира съобщенията за протест от страна на природозащитни организации кметът на Царево Петко Арнаудов.

Въпреки връщането на екооценката от Междуведомствената комисия  към Висшия експертен екологичен съвет  за преработване,  планът на Царево е най-бързо придвижващият се  проект за ОУП на морска община, след влизане в сила на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Carevo-obvinyava-prirodozashtitnici-v-opit-da-natisk-vurhu-Visshiya-eksperten-suvet-51813
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.