Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стойчев: Бургас има амбицията да спечели приза за най-зелен град
Автор: Екип Burgas24.bg 15:02 / 27.11.2014Коментари ()1455
На официална церемония в х-л "Приморец", която бе открита от Н.Пр. Том ван Оорсхот, посланик на Холандия в България и зам.-кмета на община Бургас Красимир Стойчев, днес бяха обявени победителите в конкурса "Зелен Бургас"2014, предаде репортер на Burgas24.bg.

Христина Ковачева и нейният екип са победителите в престижния конкурс, за което те спечелиха пътуване до Холандия.

С наградата на Регионалната колегия на Камарата на архитектите в България бе удостоена Атанаска Николова, а отличието на бургаското дружество на Съюза на архитектите в България получиха Антония Димитрова и Калоян Карамитов. Десетте най-добри концепции ще бъдат предоставени на община Бургас, която може да ги включи в програмата за развитие на града.

Конкурсът "Зелен Бургас"2014 е организиран от посолството на Холандия и Съюза на урбанистите в България с цел да се генерират концепции и идеи за устойчиво развитие на Южен Бургас. Кандидатите имаха на разположение един месец, за да предложат идеите си и да се преборят за голямата награда. Те са студенти от специалностите "Урбанизъм", "Архитектура" и "Ландшафтна архитектура".

Конкурсът се провежда за първи път! В него са се регистрирали над 30 участници, като 13 от тях са стигнали до финалния кръг.

"Община Бургас има амбицията да спечели приза за най-зелен град. Щастливи сме, че холандското посолство и останалите организатори са избрали нашия град, за да се проведе този конкурс за най-зелен град. Бургас два пъти спечели приза за най-добър град за живеене и един път приза най-добър град за правене на бизнес. Всякакви хубави идеи от нашите архитекти, ландшафтни архитекти, урбанисти, ние се стремим да ги приложим в града ни. Вече сме взаимствали добри практики от Холандия", каза при откриването зам.кметът Красимир Стойчев.

"Водата е благодат от природата и вие сте облагодетелствани с този дар", каза лекторът от Холандия Едита Вишневска. Тя направи презентация за преобразяването на крайбрежията в Европа.

Главният архитект на общината Веселина Илиева представи плана за развитие на гр. Бургас, след което присъстващите разгледаха изложбата "Зеленият град през очите на студента"!



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Stoichev-Burgas-ima-ambiciyata-da-specheli-priza-za-nai-zelen-grad-527539
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.