Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Осветиха новата сграда на кметството в Равда за празника на селото
Автор: Екип Burgas24.bg 10:37 / 29.07.2008Коментари ()609
©
Равда отбеляза своя празник в деня на Света Параскева - 26 юли по името на храма в селото. Преподобномъченицата Параскева Римлянка, живяла през II век и по апостолски проповядвала на езичниците дори в Рим, столицата на империята. Посечена с меч след жестоки и дълги мъчения, св. Параскева обърнала със смелостта и чудесата си мнозина във вярата.

Тържествена литургия бе отслужена по случай празника от сливенския митрополит Йоаникий, дошъл в Равда специално за случая. Другата причина за визитата му бе освещаването на новата придобивка на селото - красива арка, водеща към църквата „Св.Параскева".

Финансирането на арката е изцяло от дарения на жителите на Равда. Проектът е дело на арх.Атанас Пинков - също безвъзмездно дарение, а изпълнител е несебърската фирма „Лини" ЕООД.

Църквата „Света Параскева" съществува повече от век, като през 1992 г. бива реставрирана. Построяването на арка е в следствие на необходимостта от символ, който да насочва хората към църквата, чието разположение не позволява директна видимост от централния площад.

В деня на Равда бе осветена и сградата на кметството, която наскоро се сдоби с освежен външен вид и напълно ремонтирани вътрешни помещения. Основният ремонт е изцяло финансиран от годишния бюджет на община Несебър и бе осъществен с активното съдействие на кмета на Равда г-н Андон Бакалов.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Osvetiha-novata-sgrada-na-kmetstvoto-v-Ravda-za-praznika-na-seloto-53012
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.