Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Екипи на БАБХ- Бургас ще извършват проверки по празниците
Автор: Екип Burgas24.bg 17:12 / 22.12.2014Коментари ()765
© Burgas24.bg
Екипи от БАБХ- Бургас ще извършват проверки по празниците, съобщи д-р Георги Митев, директор на Областната дирекция на агенцията по безопасност на храните. Инспекциите ще се извършват в периода от 24 до 28 декември и от 31 декември до 4 януари. Тогава са осигурени дежурни инспектори, които ще бъдат на разположение в рамките на 6-часов работен ден.

Дежурните инспектори за Бургас, според заповедта от централното управление на БАБХ, трябва да са по един, а за другите по-големи градове са по двама. Дежурните инспектори ще извършват рутинни проверки и най-вече ще реагират на сигнали на граждани. Графикът на дежурствата на служителите ще бъде поместен на сайта на БАБХ- Бургас.

Д-р Митев посъветва гражданите да обръщат внимание на състоянието на храните, които купуват и ако попаднат на нарушения, да сигнализират БАБХ- Бургас.

"Ние винаги сме на разположение на гражданите. При последния подаден сигнал инспекторите бяха на място за 10 мин. Най-вече ще помоля гражданите да пазят касовите бележки и опаковката на продукта, за да можем да реагираме по-адекватно, за да се знае от къде е закупена стоката и от коя партида е", каза д-р Митев.

Той добави, че е още рано да говори за приоритети в работата му през 2015 година. Той бе назначен през миналата седмица на мястото на д-р Петър Пачев.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ekipi-na-BABH-Burgas-shte-izvurshvat-proverki-po-praznicite-532205
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.