Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подпомогнаха 40 деца от региона с хранителни продукти
Автор: Екип Burgas24.bg 15:42 / 27.12.2014Коментари ()720
© Burgas24.bg
В края на месец ноември Българска хранителна банка проведе кампания за набиране на хранителни продукти "Един килограм доброта". 

В Бургас всеки от посетилите магазините Карфур Галерия, Карфур Бургас плаза и Пикадили имаше възможност да дари сухи и пакетирани хранителни продукти за хора в неравностойно социално положение. Тази година събраните хранителни продукти от гр. Бургас бяха раздадени на семействата на децата участващи в проект "Стани настойник" на сдружение "Верният настойник" и крайно бедни семейства в региона.

В навечерието на най-светлият християнски празник бяха раздадени бяха над 160 кг хранителни продукт и от първа необходимост - олио, оцет, ориз, боб, леща, макарони, брашно, захар, консерви, лакомства и др.
Чрез проекта се насърчават индивидуално деца които имат желание да посещават учебно заведение, но семействата им не разполагат с необходимите за това средства. Към момента се подпомагат около 40 деца от населените места гр. Камено, гр. Сунгурларе, с. Трояново, с. Славянци и с. Чубра а средствата за проекта се осигуряват от германската организация "Повече Бъдеще".

Екипът на сдружение "Верният настойник" изказва своята огромна благодарност на Българска хранителна банка за подкрепата и се надяват това да е началото на едно дългосрочно партньорство.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Podpomognaha-40-deca-ot-regiona-s-hranitelni-produkti-532915
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.