Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Почистват канал, наводняващ складови площи в Северна промишлена зона
Автор: Екип Burgas24.bg 14:05 / 02.02.2015Коментари ()1127
©
Започна почистване на канала, свързващ езерото "Вая" с Черно море в района на Северна промишлена зона Бургас. Мярката се предприема след като миналата седмица собственици на цехове и складове сигнализираха областния управител Вълчо Чолаков за системни наводнения на помещенията им.

Чолаков, заедно с комисия експерти от Областна администрация, Община Бургас, Пожарната, Басейнова дирекция и РОСВ, се запознаха на място със състоянието на държавната собственост. Проверката установи, че почти цялата дължина на канала е обрасла с блатна растителност и се нуждае от спешно почистване, което да осигури нормална проводимост. Работи се със специална техника за почистване на водосборници и канали, предоставена от "Черноморски солници".

До бързото разрешаване на проблема се стигна след съвместната р
©
абота на държавните институции, община Бургас и съдействието на Черноморски солници АД.

"Незабавните мерки не са окончателно решение. Усилията ни с Община Бургас в момента са да предотвратим следващи наводнения в този район. Веднага след спадане нивото на водата в канала ще бъдат предприети по радикални мерки за цялостното му почистване, което ще реши проблема в дългосрочен план."- увери Чолаков.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pochistvat-kanal-navodnyavasht-skladovi-ploshti-v-Severna-promishlena-zona-538884
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.