Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Манушев: Със спекулации за мобилизация в страната всяват страх сред хората
Автор: Екип Burgas24.bg 15:09 / 02.02.2015Коментари ()752
©
Народният представител от ГЕРБ Пламен Манушев определи коментарите за мобилизация в страната като абсолютна спекулация.

"Съгласно законите мобилизация не може да има в България, докато не се обяви военно положение или положение на война. Това става с решение на Народното събрание или с Указ на Президента, ако са налице съответните причини", разясни Манушев на пресконференция във Варна.

По думите му спекулациите се създават от политическа сила, която явно цели да всява смут и страх сред хората или работи в полза на чужди интереси.

Народният представител бе категоричен, че няма основания за напрежение или опасност да участваме във война.

"В случая се бъркат понятията. Не става въпрос за мобилизация, а за военен отчет. Това е напълно рутинна дейност, която се извършва през цялата година и е свързана с опресняване на състава на военновременните формирования. Хората, които напускат България за определен период от време, са длъжни да информират Военните окръжия, за да се попълни състава", обясни Пламен Манушев.

В качеството си на вицеадмирал о.р. той се позова на Закона за резерва и Закона за отбраната и въоръжените сили, където съответните процедури са детайлно описани.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Manushev-Sus-spekulacii-za-mobilizaciya-v-stranata-vsyavat-strah-sred-horata-538904
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.