Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира процедура за избор на изпълнител за реконструкция на пътя Бургас - Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 15:40 / 20.02.2015Коментари ()1838
©
Стартира процедура за избор на изпълнител за реконструкция на пътя Бургас - Слънчев бряг, стана ясно днес. Тя се отнася за изграждане на второ платно на участъка Поморие - Ахелой, който е изключително натоварен през летния сезон и е с дължина близо 5 км, уточни депутатът от ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев след разговори с Агенция "Пътна инфраструктура".

"Това е проблем, чието решаване е от първостепенна важност за региона, многократно сме я поставяли пред Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Изграждането на четирилентовия път между Бургас и курорта стартира през 2012 г., по времето на първия мандат на кабинета "Борисов". Това е наистина най-важният международен път, на летището кацат между 2 и половина милиона туристи и не е допустимо да им отнема повече от час да стигнат до Слънчев бряг", каза още Бойчев, допълвайки че през последните 2 години проектът на практика е бил замразен.

Според зам.-шефът на транспортната комисия в парламента Иван Вълков процедурата ще отнеме близо два месеца, очаква се изпълнителят да стане ясен през май.

Успоредно с това, ще стартират и отчуждителните процедури по изграждане на обходите на Поморие и Ахелой. Надяваме се, че те ще преминат по-леко и ще има съгласие от страна на собствениците, за да може цялостното разширение на пътя Бургас - Слънчев бряг да бъде факт, заяви Вълков.

Източник: в. "24 часа"




Още по темата: общо новини по темата: 4
31.03.2015 »
30.01.2015 »
24.08.2012 »
22.08.2012 »
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Startira-procedura-za-izbor-na-izpulnitel-za-rekonstrukciya-na-putya-Burgas-Slunchev-bryag-542455
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.