Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
По-ниски цени за подземния паркинг в "Славейков"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:24 / 26.05.2015Коментари ()5348
© Burgas24.bg
Архивна снимка
На 52-то заседание на общинската сесия в Бургас с 40 гласа "за" се прие предложение за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Бургас, приета от Общински съвет - Бургас, предаде радио "Фокус" - Бургас. Тя е внесена от Красимир Стойчев, зам.-кмет "Финанси, бюджет и икономика". В предложението се предлага изменение на цените на някой услуги предлагани от ОП "Транспорт". Така месечният абонамент за паркинг "Опера" и "БСУ" ще бъде 120 лв, а този в к-с "Славейков" - 60лв. Паркирането на леки автомобили на паркинг "Интерхотел България" пък за месец ще струва 200 лв.

Правната комисия изказа своите мотиви за промени в юридически смисъл на предложението. Общинският съветник от НФСБ Георги Дражев изрази мнение, че ниските цени за паркиране на тежкотоварни камиони и автобуси ще доведе до това, че те ще паркират на паркоместа в централните градски зони, а не на обособени за това място.

Андрей Рунчев - директор ОП "Транспорт" отхвърли това твърдение, като отговори, че товарните камиони ще бъдат разрешени на паркинга намиращ се в кв. Акациите, а автобусите са с регламентирано паркиране единствено на ул. Гурко. Три временни места за престой е разрешен и за туристически автобуси. Той поясни, че един от подземните паркинги, този в к-с "Славейков" ще бъде с намалена цена от 80 на 60 лв. Това той каза по повод изказване на общинския съветник Ангел Божидаров от НФСБ, че с намаляване на таксите на подземните паркинги, те ще станат по-достъпни и посещаеми. Рунчев допълни, че другите два подземни паркинги на Операта и под Районен съд - Бургас, така че там не се налага корекция на цените.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Po-niski-ceni-za-podzemniya-parking-v-Slaveikov-560137
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.