Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Експерти: Държавата трябва да отпуска повече средства за заетост на инвалидите
Автор: Екип Burgas24.bg 16:04 / 25.06.2015Коментари ()827
© Impact Press Group
Държавата трябва да увеличи парите за програми за заетост на хора с увреждания. Това препоръчват експерти, които са изследвали ефекта от мерките за заетост, финансирани с държавни средства, съобщава Агенция "Кросс". Програмите за хората с увреждания се реализират трудно. От проучване става ясно, че един от хиляда души с увреждания успява да се реализира успешно след края на програмата.

По данни на Агенцията по заетостта от началото на годината в бюрата по труда са обявени над 700 свободни места за инвалиди. От тях само 215 души са започнали работа. През 2015-та бизнесът може да получи от държавата почти 1.5 мил. лв. за заплати на около 200 души с увреждания.

Най-ефективни са програмите за наемане на младежи до 29 годишна възраст и хора в предпенсионна възраст. Над 50% от участвалите в тях са започнали дългосрочна работа. Според експертите неефективни са и програмите за заетост на хора без образование и квалификация.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Eksperti-Durzhavata-tryabva-da-otpuska-poveche-sredstva-za-zaetost-na-invalidite-565917
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.