Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургазлии се жалват от калпави ремонти
Автор: Екип Burgas24.bg 11:08 / 06.07.2015Коментари ()1483
© Burgas24.bg
Недоверието между институциите на публичната власт и гражданите продължава да расте. Заедно с това и гражданската активност и проявите на гражданския контрол по работата на местните и държавни органи, посочва в анализa на дейността си общественият посредник Таню Атанасов, предаде репортер на Burgas24.bg.

Увеличава се броят както на индивидуалните, така и на колективните искания от голям брой жители от Общината. Като пример се посочва организирания протест и проведеното се събрание през юни на жители на кварталите "Банево" и "Ветрен". Те изразиха своето недоволство от лошата организация и ниското качество в работата на фирмите, изграждащи канализационната система. Именно в направление благоустройство и строителство има сериозно увеличение на жалбите до обществения посредник. От 6 за първото полугодие на 2014, тази година те са 23. В това има логика, имайки предвид активната политика на Общината за подобряване на селищната инфраструктура и благоустрояването на територията. Наред с това се откриват слабости в организацията и качеството на строително-ремонтните работи, а липсата на строг контрол предизвиква гневна реакция от страна на гражданите. В доклада е посочено още, че в жалбите се задават конкретни въпроси, свързани с необходимостта от подобряване на качеството на извършените ремонтни работи и почистване на улиците и прилежащите терени след като строителите си тръгнат от обекта.

Съществен ръст на жалбите от страна на гражданите има в направление социални дейности - от 27 за първите 6 месеца през 2014, сега те са 38. Омбудсманът тази година е търсен често за проблеми, свързани с личните асистенти. Двойно повече са получили консултация по въпроси за етажната собственост - 39. Много от питанията са били отправени относно включването на жилищата в програмата за безплатно саниране. Общо жалбите за първото полугодие на тази година са 267, точно толкова колкото са били за същия период на 2014.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgazlii-se-zhalvat-ot-kalpavi-remonti-568008
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.