Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Спипаха търговец да продава риба под жаркото слънце, колегите му се покриха за отрицателно време
Автор: Екип Burgas24.bg 08:00 / 07.07.2015Коментари ()763
© Burgas24.bg
Един търговец е спипан да продава риба, изнесена под жаркото слънце на пазара "Краснодар". Той е изгорял миналата седмица при проверка от екипите на Българска агенция за безопасност по храните (БАБХ), проведена на бургаския пазар. Стоката му е иззета, след като било видно, че рибите са разположени на открито. Останалите му колеги набързо привели стоката си според наредбите и започнали да затварят дюкяните, докато екипите констатирали нарушението на сгафилия продавач.

"Много бързо се ориентират. Докато проверявахме първия магазин, останалите търговци бяха прибрали рибата си, въпреки че бяхме два екипа", посочи за Burgas24.bg д-р Георги Митев, директор на Областна дирекция по безопасност на храните - Бургас. Провереният търговец дори бил горд, с това, че е предупредил останалите си колеги.

Според Митев честите проверки биха респектирали продавачите. По думите му няма нищо лошо в предлагането на риба на открито, но това трябва да се случва според хигиенните изисквания. Търговците от своя страна вадят рибата на показ като реклама.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Spipaha-turgovec-da-prodava-riba-pod-zharkoto-slunce-kolegite-mu-se-pokriha-za-otricatelno-vreme-568183
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.