Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съветват бургазлии да хранят животните, но без да замърсяват
Автор: Екип Burgas24.bg 12:30 / 14.07.2015Коментари ()1533
© Burgas24.bg
Храненето на котки около блоковете е проява на любов към животните, няма как да им бъде отнето на хората това право, коментира в интервю Павлин Михов, директор на дирекция "Околна среда" в община Бургас. Според него обаче това хранене трябва да става по начин, който не води до замърсяване на градската среда.

"Никой от нас не би бил съгласен под хранене на животните да се разбира изхвърляне на отпадъци от терасите. Това е абсурдно. Има си начини, които не водят до замърсяване", смята Михов.

Директорът на дирекция "Околна среда" коментира и идеята за създаване на приюти за котки. Според него приютите за безстопанствени кучета са напълно обясними, защото те създават и риск за здравето и живота на хората.

"Така че решаването на този проблем е от по-висока степен на риск и висока необходимост да бъде решен", смята той.

Михов допълва, че прибирането на животните в приюта не би могло да продължава до безкрайност, особено ако популацията на безстопанствени котки е няколко хиляди на територията на общината. По неговите думи приютът решава проблема в ситуация, при която броят на безстопанствените животни е сведен до минимум и като крайна мярка те се прибират в приют, където изживяват дните си. Михов изрази съмнение, че в случая с безстопанствените котки, създаването не приют е начинът на решение с проблема.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Suvetvat-burgazlii-da-hranyat-zhivotnite-no-bez-da-zamursyavat-569815
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.