Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жители на "Славейков" подлудени от самолети и боклукчии
Автор: Екип Burgas24.bg 08:34 / 17.07.2015Коментари ()1785
© Burgas24.bg
Гневно писмо бе получено в редакцията на Burgas24.bg. Жителка на бл. 50 в комплекс "Славейков" разказва за шумов терор от страна на прелитащи самолети и от боклукчийски камиони, прибиращи сметта в малките часове на деня. Освен това има и нередности с паркирането.

Милена Димитрова търси съдействие от медията. По думите й всеки ден тя и съседите й от комплекса са подложени на тормоз от шума на самолетите.

"След като години наред г-н Николов, когото уважавам и харесвам, не успява да се пребори с Летище Бургас да променят подхода на самолетите и те да захождат към летището извън града, ние жителите на този комплекс ежеминутно се подложени на невъобразим шум от пристигащите на Летище Сарафово самолети", посочва нашата читателка.

Това обаче не е всичко - фирма "Чистота" събира боклука от контейнерите между 5:00 и 5:30 сутринта. Но всяко правило си има изключение - сутринта в сряда това се случило в 2:20.

"Естествено радвам се, че все пак казаните не преливат от боклук, но не може ли да стане това в нормално време и без викане, свиркане, блъскане и кряскане от страна на добрите хорица, заети с тази нелека задача", жалва се Димитрова.

Проблемите обаче съвсем били дотук. Товарни автомобили спирали на обществен паркинг в близост. "Това не е всичко! Дали евентуално няма някоя "наредбица" в Община Бургас, която да забранява паркирането на товарни автомобили на обществен паркинг? Под товарни автомобили разбирайте: микробуси за пътнически и товарни превози /например на линията Бургас - Приморско-Бургас или пък на Фирма "Еконт" и т.н./, вишки, камиони /ползвани за склад от магазин наоколо, който се е непомръднал вече 2-3 години/, автобуси /от 50 и няколко местните/.

"Паяка" не вдига тях, а тези със скромните колици, които се чудят къде да паркират, нищо че паркинга е огромен и за свое удоволствие решават да оставят автомобилите си да нощуват в градинката под някое дръвче, или още по-добре на тротоара "умишлено", за да тормозят пешеходците и майките с колички", пише нашата читателка.

"Та се питам вие като 4-та власт в тази държава дали не бихте проявили съчувствие към нас - живущите в този иначе китен комплекс, да спим спокойно, да не се надвикваме с прелитащите самолети и да се чудим дали някой ден някой няма пък да падне върху нас /все пак са 18 етажни блокове/, а и знаем, че в България всичко започва да се прави, когато вече е късно и трагедията се е случила. Дали някое дете няма да бъде сгазено от паркиралите наоколо бусове - видимостта от тях е нулева, а наоколо има 3 детски градини и 2 училища. Не мислете, че "тормозя" само вас - направих го и с г-н кмета Николов и с г-жа Михалева /кмет на Славейков/, но.....само ме прехвърлят от човек на човек, от отдел на отдел и...нищо!!!! Дано все пак успеете вие да ни помогнете!, алармира отчаяно Димитрова.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zhiteli-na-Slaveikov-podludeni-ot-samoleti-i-boklukchii-570452
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.