Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
България ще приеме 500 имигранти от трети страни в следващите две години
Автор: Екип Burgas24.bg 10:30 / 21.07.2015Коментари ()1098
© Impact Press Group
България ще приеме в следващите две години 500 имигранти, заселени досега в други държави. Това съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след края на извънредното заседание на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи. Първоначално нашата страна трябваше да приеме 788 имигранти, повече от тях от Италия и Гърция.

Бъчварова уточни, че тепърва ще се изяснява как ще стана подборът на чужденците, които страната ни ще приеме. През май ЕК ни предложи основно сирийци и еритрейци, голяма част от които се намират в Италия и Гърция.

Иначе вътрешните министри от ЕС постигнаха съгласие държавите членки да преселят вътрешно 32 хиляди бежанци, по-малко от първоначално предвидените 40 хиляди.

Унгария, Австрия, Словакия, Словения, Холандия и Испания са били страните, показали най-голямо нежелание да приемат кандидати за убежище, тъй като смятат, че лимитът им за прием на мигранти е изчерпан.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Bulgariya-shte-prieme-500-imigranti-ot-treti-strani-v-sledvashtite-dve-godini-571256
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.