Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургаските пожарникари се сдобиха с нова техника
Автор: Екип Burgas24.bg 14:01 / 14.09.2015Коментари ()877
© Burgas24.bg
През настоящата година е продължило обновяването на автомобилния парк в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"-Бургас. Тук са получени по ОП "Регионално развитие" три броя автомобили за гасене на пожари лек тип, с обща маса до 7.5 т. и три противопожарни автомобила за гасене на горски пожари среден тип до 14 т. Автомобилите са с висока проходимост, предаде репортер на Burgas24.bg.

Получен е и един седлови влекач с платформа с товароносимост 40 т за транспорт на тежка, верижна и друга специализирана техника и една автомеханична стълба с работна дължина 42 м.

Предстои и въвеждането в експлоатация на вече получени още пет броя пожарни автомобила за гасене на горски пожари среден тип, с маса до 14 т, с висока проходимост.

"С това общо получените нови автомобили за годината стават 13. След въвеждането на автостълбата и последните пет автомобила, на 100% ще бъде подменен автомобилният парк с техника за пожарогасене", посочи главен инспектор Ангел Киряков, началник на сектор "Пожарогасителна и спасителна дейност".


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskite-pozharnikari-se-sdobiha-s-nova-tehnika-582784
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.