Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Плевнелиев: Възхищавам се на човещината на Меркел
Автор: Екип Burgas24.bg 11:38 / 16.03.2016Коментари ()2006
©
"Възхищавам се на хуманизма и човещината на канцлера Ангела Меркел. В изключително трудно време тя дава пример за ценностно ориентирана и отговорна политика - за разлика от много други политици в Европа, които мислят и действат краткосрочно, изцяло водени от тяснопартийни и национални интереси". Това заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за Дойче Веле. Според него няма противоречие между хуманното отношение към бежанците и гарантирането на сигурността на хората.

"Да се оградим със стени, да прогоним всеки различен изглежда лесно и примамливо решение, но ако това ни направи безразлични към човешкото страдание, ние няма да има какво да охраняваме зад тези стени след време. Трябва да постъпим честно и към икономическите мигранти, като им кажем ясно, че нямаме възможност да осигурим за всеки от тях мечтания по-добър живот", заяви още Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

На въпрос има ли вероятност потокът от мигранти да се пренасочи през България, той заяви, че страната ни наблюдава внимателно т. нар. Балкански маршрут и са предприети предварителни подготвителни действия.

"Предприехме промени в Закона за отбраната и въоръжените сили. Изготвен е общ план за реакция при засилен миграционен натиск. Надявам се, че с помощта на европейските ни партньори нашата държава няма да се превърне в алтернативен маршрут за мигрантите", уточни президентът.

Росен Плевнелиев заяви още, че България се нуждае от финансова помощ от ЕС във връзка с бежанците, защото разходите по отношение на охраната на държавната граница и осигуряването на мигрантите на наша територия натоварват много бюджета ни.




Още по темата: общо новини по темата: 889
23.04.2023 »
24.11.2022 »
24.11.2022 »
02.11.2022 »
26.10.2022 »
18.10.2022 »
предишна страница [ 1/149 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Plevneliev-Vuzhishtavam-se-na-choveshtinata-na-Merkel-626004
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.