Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Представиха проект "Фиеста" в СОУ "Йордан Йовков"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:49 / 24.03.2016Коментари ()2028
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ " ЙОРДАН ЙОВКОВ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Представиха проект "Фиеста" в СОУ "Йордан Йовков". Днес учениците от пети клас в училището имаха час на класа, посветен на проект "Фиеста". Ивайло Трендафилов от Дирекция "Европейски политики и програми" към Община Бургас, заедно със своя екип, запозна учениците с проект "ФИЕСТА" - Интелигентни решения за пестене на енергия в домакинствата". Целта на проекта е да се намали потреблението на електроенергия, което ще има както екологичен ефект, така и спестовен, ако хората приложат всички мерки.

След като представи проекта, учениците гледаха 4 анимационни филма, посветени на различни аспекти на потреблението на електроенергия в домакинствата. Всяко дете получи като подарък за своя дом: ръководство за енергийна ефективност, въпросник за обследване и малък термометър, за да следи температурата в средата, в която пребивава.

Родителите могат да участват с въпросника в обследването и да получат съвети за оптимизиране на разходите за електроенергия в домакинствата си.

В рамките на проекта ще има две лотарии, като първата ще се състои през месец май-юни 2016 г., а втората ще бъде в края на 2017 г.

Проектът е международен и са подготвени подробни въпросници.

Всеки желаещ да се включи трябва да попълни характеристики на жилището, на уредите, които има, на енергията, която употребява.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Predstaviha-proekt-Fiesta-v-SOU-Iordan-Iovkov-628318
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.