Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Студенти помагат при обработката на археологическите находки от Акве Калиде
Автор: Екип Burgas24.bg 10:57 / 19.07.2016Коментари ()758
©
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Студенти от III и IV курс в специалност "Български език и История" към Факултета за обществени науки на Университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, участват в обработването на археологическите материали от проучванията на античния и средновековен комплекс Акве Калиде - Термополис, открити в периода 2008 - 2012 г. и съхранявани в Археологическата експозиция на Регионален исторически музей - Бургас.

Младите хора са членове на студентския клуб "Историк", който провежда научно-изследователска дейност вече две години под ръководството на доц. д-р Гита Йовчева и доц. д-р Димчо Момчилов. През май 2016 г. клубът проведе собствена научна конференция, а материалите от нея ще бъдат отпечатани в издание на университета.

Студентите, които взимат участие в дейностите на клуба, са разпределени според интересите си в различни периоди и секции по антична и средновековна история и археология.
Част от тях работят в момента в Археологическата експозиция на РИМ - Бургас по обработка на артефактите от Акве Калиде, а други вземат участие в самите разкопки. По този начин студентите добиват ясна представа за полевата и научната работа на археолога и правят връзка между теренните проучвания и отражението им в интерпретацията на историческите събития тук.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Studenti-pomagat-pri-obrabotkata-na-arheologicheskite-nahodki-ot-Akve-Kalide-656492
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.