Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Хакери нападнаха Община Бургас, дават 100 бона за справяне с атаката
Автор: Екип Burgas24.bg 12:49 / 19.07.2016Коментари ()2863
© Burgas24.bg
Хакери са подложили Община Бургас на сериозна атака. Това става ясно от докладна записка на зам.-кмета Красимир Стойчев за промените в бюджета за 2016 г. За справяне с проблема е необходимо закупуването на оборудване на стойност 100 хил. лв., научи Burgas24.bg.

"От средата на месец май 2016 г. се разпространяват компютърни криптиращи вируси, които не могат да бъдат прихванати от антивирусния софтуер на общината", посочва зам.-кметът Стойчев.

От докладната записка става ясно още, че по препоръките на Националния център за действие при инциденти в информационната сигурност за защита на данните е необходимо тяхното съхраняване на няколко места (бекъп), за осигуряване на възможност за бързото им възстановяване.

Трябва да бъдат закупени допълнителни технически средства за сървърно мрежово оборудване - 2 броя дискови кутии към основният дисков масив на 3PAR, 32 бр. твърди дискове за 3PAR и лиценз за динамична оптимизация на данните в дисков масив 3PAR. Чрез тях ще бъде осигурено необходимото дисково пространство за информационните системи и данни, използвани за целите и нуждите на общинската администрация в Община Бургас и ще се оптимизира сигурността им, пише в докладната записка.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Hakeri-napadnaha-Obshtina-Burgas-davat-100-bona-za-spravyane-s-atakata-656534
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.