Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бургас е домакин на работна среща за въвеждане на нова система в здравеопазването
Автор: Екип Burgas24.bg 15:45 / 04.08.2016Коментари ()1090
©
Бургас е домакин на работна среща с участието на директори на Регионални здравноосигурителни каси /РЗОК/ от цяла Източна България. На тях ще се разчита да помагат и разясняват новата система за автентификация на пациентите.

Днес директорите на РЗОК и директори на многопрофилни болници от страната имаха възможност да наблюдават демонстрация на новата система, която пилотно се въвежда в УМБАЛ Бургас и УМБАЛ "Дева Мария" - Бургас.

Форумът завърши с дискусия, в която директорите на РЗОК и лечебни заведения от страната предложиха за обсъждане различни юридически и технически казуси. Бяха направени предложения за оптимизация на системата - например, електронният четец да не е стационарно, а мобилно устройство. Така при спешни случаи няма пациентът да бъде воден при устройството, а то при него.

Домакин на днешната среща беше Община Бургас. Освен представителите на НЗОК, РЗОК и болнични заведения, в нея взеха участие зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, народният представител Семир Абумелих, Иванка Кръстева - подуправител на НЗОК, Тома Томов - съветник на министъра на здравеопазването.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgas-e-domakin-na-rabotna-sreshta-za-vuvezhdane-na-nova-sistema-v-zdraveopazvaneto-660908
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.