Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Националният балет на Русия "Берёзка" ще изнесе спектакъл в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:15 / 01.11.2016Коментари ()2035
©
Национален балет на Русия "Берёзка" ще изнесе 3 спектакъла в България - 7 декември Варна, 8 декември Бургас и 9 декември София.

В двучасовите постановки "Берёзка" разказват в танц руска народна приказка. Хореографията, музиката, актьорското майсторство и костюмите са подчинени на руската култура и душевност.

Ансамбълът пристига в България с 55 танцьори, автентични руски костюми - ръчна изработка , украсени със скъпоценни камъни. Жените съчетават класическа елегантност и собствен чар. Те са нежни и тихи. Техният свят е спокоен, мирен, хладнокръвен, невъзмутим. Мъжките танци се отличават с енергичност и акробатични движения.

Националният балет на Русия "Берёзка" е създаден през 1948 г. в сърцето на руските сценични и изящни изкуства - Москва. Основател на трупата е Надежда Надеждина , която световната критика определя като " Безусловно един от най-талантливите хореографи на нашата епоха, а хореографията и, като шедьовър на вкус, мисъл и естетика".

Експерт в руското народно творчество, Надежда Надеждина успешно комбинира класическия балет и руските народни танци . Хореографията и на женския танц /по мотиви на руската народна песен "Во поле березонька стояла" / с необичайната "плаваща" стъпка се превръща в запазена марка на ансамбъла и вече 70 г. задържа вниманието на милиони зрители на 5 континета. С "плаваща" стъпка, танцьорите от "Берёзка" са изминали разстояние, по-голямо от това на земния екватор.

Светкавичният успех на ансамбъл "Берёзка" е отразен от чуждестранната преса, още по времето на Студената война като "Огнена сензация и изкуство, което пробужда - вяра, доброта, човечност".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nacionalniyat-balet-na-Rusiya-Berzka-shte-iznese-spektakul-v-Burgas-680391
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.