Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отличиха почетни граждани на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:26 / 06.12.2008Коментари ()1545
© Burgas24.bg
С тържествена церемония по повод Деня на Бургас Никулден започна 15-то поред заседание на ОС в Бургас. Официални гости на събитието бяха областния управител на Бургас, евродепутатите Маруся Любчева, Стойко Танков, както и две делегации - едната от град Краснодар, Русия, и втората от град Гомел, Беларус. Заседанието започна с приветствие от кмета на града Димитър Николов: „Днес е 6 декември - най-важната дата от календара за всички бургазлии. Честит Никулден! Пожелавам на всички свои съграждани най-безценните неща - здраве, щастие и късмет.

Възползвам се от присъствието на всички бургаски общински съветници в тази зала, за да им поднеса своите благодарности за ползотворното ни сътрудничество през изтеклата година. Можете да бъдете горди с всички добри инициативи, реализирани в града, защото те са и Ваше дело. Надявам се, че свикнахте с големите натоварвания, защото през следващата година работата ни няма да е по-лека, нито ще е по-малко", заяви в началото на своето приветствие кметът.

По време на тържествената сесия бяха отличени и почетните граждани на Бургас - посмъртно композиторът Константин Ташев; кукленият актьор Стоян Калоянчев; балерината Люба Колчакова; граничните полицаи Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Петков; спортистът по вдигане на тежести Кирил Терзиев; заслужилият майстор на спорта Иван Гинов и принцеса Теофана фон Саксен и капитан далечно плаване Апостол Апостолов. Посмъртно със званието почетен гражданин на Бургас са удостоени Иван Мавров и Тодор Атанасов. След тържествената сесия бяха издигнати знамената на България и на Бургас пред общината в присъствието на три представителни роти от различни видове войски, народни представители от нашия и от Европейския парламент, областния управител, председателя на общинския съвет, гости от Краснодар и Гомел и вокалиста на "Юрая хийп" Джон Лоутън.




Още по темата: общо новини по темата: 20
05.12.2017 »
01.12.2017 »
06.12.2008 »
06.12.2008 »
06.12.2008 »
06.12.2008 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otlichiha-pochetni-grazhdani-na-Burgas-68871
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.